fastest-baked cake ♥

ABSOLUTELY THE FASTEST BAKED CAKE IN THE WORLD. 
ONLY 45  MINUTES.

Prečo takýto začiatok? 
Z môjho pohľadu, toto je najrýchlejší a naozaj najjednoduchší typ koláča na svete. Za 45 minút mám nachystané, napečené, a dokonca upratané. Vhodné doň použiť akékoľvek ovocie, ktoré doma máte. 



Postup som rozdelila do troch častí, takže neváhaj ani na moment, jednoznačne stojí zato ho vyskúšať :)

1 Príprava, 10 min

Do prvej, najväčšej misky pridám:
4 žĺtka 
a 1/2 hrnčeka pr. cukru
Vyšľahám do svetložltej peny.
Rúru zapínam na 200°C.

V druhej miske si zmiešam všetky suché ingrediencie, a to: 
hrnček krupice, 
hrnček polohrubej múky, 
1/2 hrnčeka špaldovej hladkej múky, 
2 ČjL prášku do pečiva. 

Suchú hmotu vysypem do prvej misky zo žĺtkami, a pridám mokré ingrediencie:
250 ml sladkej smotany,
100 ml jahodového sirupu,
1 PL kokosového oleja.

2 "Zabalenie" ovocia, 5 min


Hmotu zamiešam a nechám 5 min postáť. Nie dlhšie, nie kratšie. Zatiaľ si maslom vymastím plech a vysypem krupicou. A na rade máme ovocie. Očistené čerstvé jahôdky nakrojím na menšie polovičky, a ja som pridala ešte za hrsť čučoriedok.         
Z bielkov vyšľahám penu, ktorú preklopím na ovocie a spoločne všetko ručne stierkou zabalím.


3 Pečenie, 30 min

Pripravenú zmes rozotriem na pripravený pekáč, posypem veľa veľa kokosom a celý plech utrasem. A šup s ním  hneď do pece. Samozrejme teplotu znížim na 150°C. 

Dohromady celé pečenie je 45 minút. Určite by som koláč nechala aspoň hodinku vychľadnúť, nech z neho nebolia žalúdky. A na vrch? Ak nemáte šľahačku, kludne postačí dobrý grécky jogurt s lyžičkou medu. 

DOBRÚ CHUŤ                         praje                               Anabel







Komentáre