Osviežujúci letný šalát zo sumčeka ♥

PR článok
Tento šalát je zaiste ideálnym ľahkým obedom alebo večerou pre celú vašu rodinku. Šalát je nie len jednoduchý, ale aj ľahko stráviteľný a hlavne chutný! 

Citrusové ovocie ochladzuje organizmus, a preto je to určite skvelé osvieženie v týchto horúcich dňoch. A ryby, kvôli ich priaznivým účinkom sa ich snažím robiť aspoň raz do týždňa.


Kvalitou ma príjemne prekvapili filety zo sumčeka afrického značky Radoma od firmy Ryba Žilina. Rybku som nechala zo dve hodinky rozmraziť a je z nej pekné jemné mäsko bez kostí.



Ingrediencie

1 balenie filetov sumčeka od Radomy
1 menší grep
3 pomaranče
1 menšia červená cibuľa
kúsok mladej zelenej cibuľky

2 lyžice bazového sirupu
2 lyžice agáve (nie je nutné)
1 lyžica olivového oleja extra virgin
limetka a kôpor


Príprava


Najprv si pripravím sumčeka. Ako som spomínala, je potrebné ho nechať v izbovej teplote vopred rozmraziť. Keď už vidím, že už rybka nie je tvrdá a je pekne ohybná, opláchnem ju krátko vlažnou vodou a usuším v suchej čistej utierke. Následne ju nasolím a uvarím na pare 8 až 10 minút podľa jej veľkosti. Odporúčam cibuľku nechať variť spolu s rybkou zo 3 minúty, aby jej chuť v šaláte nebola tak ostrá.
Kým sa mi rybka varí, pripravím si šťavu, a to tak, že odšťavím polovičku grepu, jeden celý pomaranč, polovičku limetky a pridám bazový sirup. Šťavu premiešam.  Ošúpem a nadrobno nakrájam všetky ostatné ingrediencie, kde sa snažím bielu  šupku hlavne na grepe a pomaranči odkrajovať, ďeťom by mohla vadiť.  

Čo je ale najdôležitejšie na tomto celom recepte - šalát je potrebné nechať odležať v chladničke aspoň 2 hodiny, všetky chute sa tým nádherne prepoja. 

Verím, že si tento recept obľúbite rovnako, ako my doma :)

Dobrú chuť praje
                                       Anabel



Komentáre