Vyprážaný zubáč v kokosovej kruste ♥
Zubáč ako rybka, je sfarbený do šedo-zelenkava, a myslím si, že je naozaj chutný.
Radi by ste pripravili chrumkavý obed, alebo len niečo malé a chrumkavé vašej návšteve?
Skúste teda môj recept :-)
Ingrediencie
Filety zo zubáča Exklusiv Radoma od Ryby Žilina
kokosové mlieko
1 bielko
strúhaný kokos
strúhanka
kokosový olej
zemiaky
maslo
soľ, čierne korenie
petržlenová vňať
čili paprička (nemusí byť)
uhorkový šalát (uhorka, kyslá smotana, korenie soľ)
Postup
1 Deň vopred si pripravíme rybku
Vyberieme ju z mrazničky, prepláchneme vo vlažnej vode a dobre osušíme. Rybku jemne osolíme, zabalíme do suchej utierky a necháme na noc v chladničke.
2 Opečieme zemiaky
Zemiaky uvarím len krátko, pretože sa budú dopekať na panvici s maslom.
3 Rybka sa robí vždy ako posledná
Rybka musí byť čerstvo opražená, aby bola naozaj chrumkavá. Robím ju vždy výhradne na panvici a teda poslednú, keď už mám všetko ostatné pripravené.
Vyberiem ju z chladničky, namočím do kokosového mlieka s bielkom a nechám chvíľku odležať. Pripravím si zatiaľ misku, kde budem rybku obaľovať a dám do nej strúhaný kokos a strúhanku.
Rybku obalím a opečiem na kokosovom oleji z každej strany na prudšom plameni, z každej strany aspoň dve-tri minútky. Opečenú rybku vyberiem, položím na papierovú utierku a ihneď podávam.
Prajem dobrú chuť
Komentáre
Zverejnenie komentára