Vyprážaný zubáč v kokosovej kruste ♥



Zubáč ako rybka, je sfarbený do šedo-zelenkava, a myslím si, že je naozaj chutný. 

Radi by ste pripravili chrumkavý obed, alebo len niečo malé a chrumkavé vašej návšteve? 

Skúste teda môj recept :-)






Ingrediencie

Filety zo zubáča Exklusiv Radoma od Ryby Žilina
kokosové mlieko
1 bielko
strúhaný kokos
strúhanka
kokosový olej
zemiaky
maslo
soľ, čierne korenie
petržlenová vňať
čili paprička (nemusí byť)
uhorkový šalát (uhorka, kyslá smotana, korenie soľ)

Postup

Deň vopred si pripravíme rybku 
Vyberieme ju z mrazničky, prepláchneme vo vlažnej vode a dobre osušíme.  Rybku jemne osolíme, zabalíme do suchej utierky a necháme na noc v chladničke. 

2 Opečieme zemiaky
Zemiaky uvarím len krátko, pretože sa budú dopekať na panvici s maslom.

3 Rybka sa robí vždy ako posledná
Rybka musí byť čerstvo opražená, aby bola naozaj chrumkavá. Robím ju vždy výhradne na panvici a teda poslednú, keď už mám všetko ostatné pripravené. 




Vyberiem ju z chladničky, namočím do kokosového mlieka s bielkom a nechám chvíľku odležať. Pripravím si zatiaľ misku, kde budem rybku obaľovať a dám do nej strúhaný kokos a strúhanku. 

Rybku obalím a opečiem na kokosovom oleji z každej strany na prudšom plameni, z každej strany aspoň dve-tri minútky. Opečenú rybku vyberiem, položím na papierovú utierku a ihneď podávam. 



Prajem dobrú chuť



Komentáre